APLICAȚIE

RECOMANDĂRI PRACTICE, UTILIZARE ȘI DOZARE

AZOTER® este deosebit de potrivit pentru utilizarea pe soluri cu un conținut de humus mai mare de 1% și o valoare a pH-ului între 5,0 și 8,5. Cea mai potrivită aplicare este pe solurile mediu-pesante. Pe soluri extrem de ușoare, nisipoase și puternic acide, nu se recomandă aplicarea AZOTER®.

Specificații de aplicare:

Îngrășământul bacterian AZOTER® se aplică înainte de semănat. În mod optim se aplică cu 10-14 zile înainte de semănat. Cu toate acestea, în producția agricolă primară, se aplică chiar înainte de semănat sau de plantare, cu încorporare imediată în profilul solului. În cazul unei expuneri puternice la soare, este necesar să se încorporeze produsul în sol în termen de 2-4 ore, astfel încât microorganismele să nu fie expuse la lumina puternică a soarelui pentru o perioadă lungă de timp.

Aplicare
a) Aplicare prin pulverizare:

Se aplică cu pulverizatoare la suprafața solului. Se diluează cu apă într-un raport de 1:30 – 1:50 l, în funcție de mecanismele de pulverizare, cu încorporarea ulterioară în sol cu ajutorul unor discuri sau compactoare, cultivatoare, deoarece radiațiile UV intense pe termen lung afectează negativ vitalitatea bacteriilor. Miscibilitatea produsului este bună, acesta poate fi amestecat și aplicat în comun cu erbicidele preemergente. De asemenea, este posibilă și co-aplicarea cu soluții slabe de îngrășăminte minerale. Nu se amestecă cu concentrate de îngrășăminte lichide (de exemplu, DAM 390). Presiunea de lucru nu trebuie să depășească 2,5 atm.

Doza recomandată este de 10 l la hectar – totuși, un minim de 150 l de soluție preparată la hectar (doza de apă poate varia de la 150 – 600 l), valorile declarate garantând un efect care poate reduce semnificativ doza de îngrășăminte industriale convenționale.

b) Aplicare cu aplicatori:
  • O altă modalitate de utilizare a AZOTER® este cu ajutorul unor aplicatori montați pe echipamentul de cultivare, care asigură încorporarea imediată și directă a AZOTER®  aplicat în profilul solului, reducând în același timp costurile de aplicare și simplificând munca în sine. Aplicarea îngrășământului bacterian cu ajutorul unor aplicatori cu rezervoare de 200 și 400 de litri, montați permanent pe utilajele utilizate (compactor, discuri, cultivator), cu lățime de lucru reglabilă în funcție de lățimea utilajului utilizat. Acest aplicator este, de asemenea, echipat cu o unitate de control proprie și un motor electric care este conectat la bateria tractorului. Concentratul AZOTER® se aplică în rezervorul aplicatorului sau este posibilă diluarea cu apă într-un raport 1:1.
  • De asemenea, este posibilă aplicarea cu aplicatoare cu rezervor de 400 și 600 de litri, cu lățime de lucru reglabilă de până la 10 m, montate pe sistemul de legătură frontală în trei puncte al tractorului (nu este nevoie de o priză de forță frontală, deoarece aplicatorul este echipat cu propria unitate de control și cu un motor electric conectat la bateria tractorului). Concentratul AZOTER® se aplică în rezervorul aplicatorului sau este posibilă diluarea cu apă într-un raport 1:1.
Reglementări privind sănătatea și securitatea la locul de muncă și protecția mediului

AZOTER® este inofensiv din punct de vedere toxicologic, iar compoziția sa nu pune în pericol mediul înconjurător. Manipularea produsului nu necesită măsuri speciale de precauție în ceea ce privește protecția sănătății și a mediului. Este suficientă spălarea cu săpun și apă caldă după manipularea produsului.

Livrarea și ambalarea produsului

AZOTER® se livrează în recipiente returnabile de 20 l, 25 l, 30 l, 50 l, 60 l HDPE și 1000 l IBC, care sunt etichetate. După golirea ambalajelor, compania noastră va colecta ambalajele ca parte politicii de responsabilizare  față de  mediu. Produsul trebuie depozitat în zone uscate, răcoroase și ventilate, separate de alimente, furaje, medicamente și ambalaje ale acestor substanțe. Pentru depozitarea pe termen lung de până la 2 luni, temperatura zonei de depozitare trebuie menținută la 5 °C.

Perioada de valabilitate:

la o temperaturi de până la 5°C

la temperaturi de până la 15°C

2 luni de la data fabricării

3 săptămâni de la data fabricării

Până în prezent îngrășămintele bacteriale AZOTER, AZOTER SC , AZOTER F, AZOTER B, AZORHIZ au fost clasificate in categoria adjuvanților de sol.

AZOTER® este autorizat pentru utilizarea în agricultura ecologică, fiind înregistrat de către compania internațională BIOKONTROLL.

Reg. Nr.: 02.5/710/7/2009

/Regulamentul (CE) nr. 834/2007 al Consiliului și RC nr. 889/2008 (CE) Anexa I.

Producător:

AZOTER TRADING S.R.O.

Dubravska cesta 2, 841 04 Bratislava 4, Slovacia

Nr. reg. Com. 46911120

CUI 2023660826IČ

CUI TVA: SK2023660826